Side 1 af 1

2009 Focus 1,6 Tdci (109) ... problemer ... måske .. ?

Indlæg: ons maj 23, 2012 9:46 pm
af 2wd
Hej

Jeg har lige et par spørgsmål som jeg håber nogen kan svare på:

1: Når jeg måler olie level på vores Focus så ligger det ca 1 cm over max ?? (målt kold, men selv lun er det højt)) .. ford siger at det er helt normalt ... ??? Hvad siger I ... jeg fatter minus da jeg mener at max = max !

2: fik set at den sveder olie fra en studs i topdækslet på venstre side af motoren set forfra. Studsen er forbundet til slange der går fra luftfilter til indsuget på turboen. Jeg demonterede slange far turbo og kunne se at der lå/ligger en del frisk olie i indsuget til turbocomp. hus. Jeg fjernede også en 90 grader slange på den anden side af turbocomp. huset og her lå/ligger der også en del olie. Jeg har forlagt Ford "problemet" og her sagde man .. det er helt normalt da det er en diesel ???? Har prøvet at fjerne det men det er det samme efter en tur på job

Kan det være pga at der er for meget olie på ??....selvom Ford siger at level er ok ???

Jeg har kørt turbo biler de sidste 17 år og har aldrig haft olie de steder og har altid fået tudet ørene fulde om at olie level ikke må være over max ..

Info modtages gerne !!!!!

Mvh Tom

Re: 2009 Focus 1,6 Tdci (109) ... problemer ... måske .. ?

Indlæg: tors maj 24, 2012 6:04 am
af bojensen
Vores 1,6 TDCI både C-Max og Focus var der også for meget olie på når de skiftede det hos Ford - jeg tror det skyldes den opkravning på bundkaret omkring aftapnings studsen... DVS der står en god slat gammel olie/slam i bunden af bundkaret som aldrig bliver tappet af.

Jeg brokkede miog hver gang og de tappede lidt af...

Jeg har hørt om diesel biler dder beggynder at spise af olien og løber løbsk.

Af med bundkaret og rens det skift filter og gad så vide om mængden at olie ikke også passer...

Re: 2009 Focus 1,6 Tdci (109) ... problemer ... måske .. ?

Indlæg: tors maj 24, 2012 12:58 pm
af 2wd
bojensen skrev:Vores 1,6 TDCI både C-Max og Focus var der også for meget olie på når de skiftede det hos Ford - jeg tror det skyldes den opkravning på bundkaret omkring aftapnings studsen... DVS der står en god slat gammel olie/slam i bunden af bundkaret som aldrig bliver tappet af.

Jeg brokkede miog hver gang og de tappede lidt af...

Jeg har hørt om diesel biler dder beggynder at spise af olien og løber løbsk.

Af med bundkaret og rens det skift filter og gad så vide om mængden at olie ikke også passer...


Ok...jeg har som sagt brokket mig alle 6 gange men de vedholder at det er helt ok ??? hmm jeg prøver at ringe til et par andre værksteder og høre hvad de siger.

se lige i din PB box på Cossie siden ;-)

Re: 2009 Focus 1,6 Tdci (109) ... problemer ... måske .. ?

Indlæg: fre maj 25, 2012 10:28 pm
af Birnbaum
Olieniveauet skal ikke stå over max. BASTA :twisted:

Om der bør være olie i indsug ved jeg ikke rigtigt men umiddelbart ikke...
Har du prøvet at tage krumtapudluftningen fra og så se, for enten kommer det fra TC eller fra udluftningen.

Re: 2009 Focus 1,6 Tdci (109) ... problemer ... måske .. ?

Indlæg: søn maj 27, 2012 9:23 am
af 2wd
Hej ... også min mening .

Og jeg planner at prøve noget med krumtapsuluftningen .. for håbentligt her i weekenden ;-)