Side 1 af 1

Zetec motor i Ford Capri mk1?

: fre jun 12, 2015 7:27 pm
af dalla
Hejsa

Jeg skriver dette indlæg, da jeg pt er ved at forsøge at købe en gammel Ford Capri mk1 jeg har fundet.
Planen er at bygge den som en bil der kan bruges til track days og til Hill Climbs.

Jeg har kigget en masse billeder på nettet, og har meget lyst til at ligge en 2L Zetec med dobbelte weber karburatorer i den?
Så mit spørgsmål går på om nogen herinde har erfaringer med dette? Nogen der har prøvet noget lignende?

Jeg vil gerne have den godkendt på korrekt vis, så der ikke er noget at komme efter. Jeg deler garage med en synshal, og havde en snak med en synsmand i dag. Han mente at det som sådan godt kunne lade sig gøre at ilægge en Zetec motor, da man kunne holde sig under 20% reglen i forhold til en 3.0 Capri. Her skal det så lige nævnes, at den jeg kigger på er en 1.3, og derfor vil jeg vel være nødt til at betale ekstra afgift op til en V6? Dette er ikke noget problem, hvis det er det der skal til, men kunne godt tænke mig at høre om nogen af jer har prøvet dette? I så fald, hvor og hvordan henvender man sig ang. dette?
Desuden mente han også at hvis man lagde en Zetec motor i, så skulle bilen ikke længere overholde Capri'ens emissions grænser, men derimod emissions grænserne for Zetec motoren, derfor ville karburatorer være et problem? Har i hørt om dette?
Til slut nævnte han at nogle fabrikanter har lavet godkendelser for diverse modeller, hvor de angiver hvor mange kræfter de forskellig modeller i teorien kan håndtere? Jeg har før hørt at bl.a. Volvo og VW har lavet disse, nogen der ved om Ford har lignende, og hvis nogen af jeg skulle ligge inde med en sådan, så er jeg MEGET interesseret i en kopi.
Vil være meget taknemmelig for alt den input jeg kan få.
Mvh
Dennis