Side 1 af 1

Mystisk forlygte-niveauregulering

Indlæg: ons dec 09, 2015 10:52 pm
af RuneP
Hej forum.

Bil: Focus 1,6 sedan, årg. 2002.

Kører jeg med tændt nærlys, står lygterne rigtigt, og kan niveau-reguleres på det lille hjul med tal - sætter jeg lyskontakten til OFF/dagskørelys, kører lygterne helt ned (lyser ned i vejen lige foran bilen).

Havde den på værksted i dag - den ene af mine ellers flinke mekanikere sagde at det var en fejl (sandsynligvis i lyskontakten), den anden sagde at "det gjorde nogle biler".

Hvad er rigtigt? Og hvad skulle formålet være med at bilen regulerer lygterne på den måde?

Vh Rune P

Re: Mystisk forlygte-niveauregulering

Indlæg: tors dec 10, 2015 11:32 pm
af HCS
Først og fremmest vil jeg sige, at jeg ikke ved hvordan det bør være på den pågældende bil.

Har den altid gjort sådan, eller er det noget, der er kommet?
Er lysstyrken den samme, bortset fra at de lyser ned?

Mht kørelys, så reducerer nogle biler spændingen på nærlyspærerne en smule for at spare dem og for at spare strøm. Andre tænder ikke for instrumentbelysningen ved kørelys.
I begge tilfælde skal man tænde for lyskontakten om aftenen. Det skal man også for at kunne aktivere det lange lys.

Det kan måske være at din bil er designet på den måde for ikke at blænde unødigt.

Re: Mystisk forlygte-niveauregulering

Indlæg: fre dec 18, 2015 4:23 pm
af RuneP
Hej HCS

Tak for svar - jeg har ejet bilen i lidt over 3 år nu, og den har i den periode hele tiden reguleret forlygterne sådan. Lysstyrken (og dermed formodentlig spændingen over pæren) lader til at være nogenlunde ens, uanset om kontakten står på OFF/dagskørelys, eller på nærlys - og ja, du har ret i, at kontakten skal stå i ON/nærlysposition for at fjernlyset kan aktiveres.

Vh Rune P

Re: Mystisk forlygte-niveauregulering

Indlæg: fre dec 18, 2015 9:04 pm
af HCS
Jeg forstår egentlig godt at du undrer dig. Det virker lidt unødvendigt, at lygterne skal regulere op og ned hver gang, de skal bruges om aftenen.

Du kan evt overveje at tage stikket af højdereguleringsmotoren (hvis muligt), når lyset er på nærlys, så lygterne låses i den rigtige position.
Derved burde lygterne stå rigtigt i kørelysposition, og du kan trille rundt i byen om aftenen uden at skulle sætte lyskontakten på nærlys. Det lange lys vil dog ikke virke.
En lille disclaimer er at jeg ikke kender biltypen og er ikke sikker på at det er muligt at pille det stik af separat.

Desuden virker højdereguleringen jo heller ikke, og bilen vil måske også melde fejl på det, så helt optimalt er det ikke.

Hvis andre, der læser dette, har en bil magen til, eller en, der gør det samme, så sig endelig til, så vi kan høre om det er normal funktion eller en fejl.